Circus Fantasia Brasil via Sibiu!

Primul spectacol stradal din cadrul FITS  a umplut bulevardul Nicolae Bălcescu cu o explozie de culoare, muzică, dans și emoție. Așa a debutat echipa Circus Fantasia Brazil, care constă într-un grup de tineri expresivi, dornici să facă publicul, de la mic la mare, să se bucure de atmosfera veselă, specifică exoticelor meleaguri braziliene.

Artiștii de la Circus Fantasia Brazil sunt obisnuiți să participe la festivaluri de renume din întreaga Europă și de aceea naturalețea dinaintea spectacolului te face să crezi că pentru ei, totul vine de la sine, făra ca nimic să fie forțat. Își zâmbesc reciproc. Trăiesc clipa. Și toate acestea te fac să te întrebi, cu o urmă de gelozie: Oare care e secretul fericirii lor?

L-am remercat pe Jaques, care reușea să își distreze colegii și publicul prin giumbușlucuri care mai de care mai îndrăznețe: se cocoța pe stâlpi, sărea învârtindu-se în aer, se strecura pe sub costumele voluminoase ale dansatoarelor, se juca cu baloane urișe. Nu îl oprea nimic: nici vremea, nici mulțimile de oameni. Și o spunea cu sinceritate:

„Totul face parte din personaliotatea mea. E meseria mea cea care implică să fiu așa, iar pentru mine e ușor… E ușor să faci copiii să simtă magia festivalului, dacă intri în lumea lor; îmi place să îi văd râzând. Iar adulții se bucură de bucuria copiilor lor. Sunt clovn, dar mă simt mai mult… copil. E un soi de nebunie.”

Fantasia

În timp ce Jaques făcea ce știa el mai bine, fotografii, fie ei amatori sau profesioniști, se înghesuiau să imortalizeze mișcările dansatoarelor, a căror costumații vii erau în ton cu ritmurile alerte de samba ce răsunau din boxe. Se lăsau cuprinse de valul muzicii ce le pulsa prin vene. Talentul, combinat cu pasiunea și munca, constituie cheia succesului, iar ele au reușit să facă până și spectatorii să se lase purtați de ritmurile braziliene.

„E o pasiune pe care am moștenit-o din familie. Încă din copilarie îmi doream sa fiu dansatoare și, iată-mă acum la Festivalul de Teatru din Sibiu. Orașul m-a cucerit din primele clipe, iar publicul e minunat. O atmosferă care mă determină să dau tot ce am mai bun.” spunea Amelie.

Și fără doar și poate, a reușit. A reușit să aducă Brazilia în Sibiu și va continua să facă asta la Festival până pe 12 iunie. Așadar, fiți pe fază, căci poate vă va invita la dans!

***
Text scris de Sebastian Baciu, voluntar în cadrul Departamentului Comunicare din cadrul FITS 2016
Foto: Călin Mureșanu | FITS 2016

keyboard_arrow_up