Sârbă ca în… Belgia!

Pe strada Nicolae Bălcescu, în ritmuri balcanice, deci vesele, trupa de belgieni și francezi Fanfare Trash – Musette a înveselit publicul, deși vremea de afară nu era tocmai prietenoasă.

Așadar, făcând abstracție de mirosul puternic de ploaie, am avut ocazia să fim martori la un adevărat concert de muzică balcanică, interpretat de… nu de balcanici în orice caz.

Acest fapt nu fost lăsat să se vadă în timpul spectacolului. Toți cei nouă membri au performat cu instrumentele lor în fața unui public vesel și doritor de mai mult: ,,Îmi place. Vin din Timișoara, e prima mea zi la festival și pot spune că totul e o nebunie, dar una frumoasă!”.
Alt spectator, Albert, a fost cuprins de magia muziciii și ne-a răspuns doar după terminarea spectacolului: ”Mi-a plăcut extrem de mult. Eu am cântat la trompetă și acum, că simt emoția acestui spectacol vreau să mă reapuc”.

Câteva doamne au urcat pe o bancă și s-au lăsat cuprinse de sunetele ambiante de trompetă, tobe, trombon, bas, clarinet și banjo, si au inceput să danseze. Câteva cupluri de bătrânei se uitau liniștiți la tinerii plini de viață și parcă radiau de satisfacție: ,,Mă bucur că au loc astfel de evenimente. Parca ne aduc tinerețea înapoi”

sarba ca in belgia

Cât despre artiști, ne-au spus că ei iubesc publicul din Români` pentru că le dă un feedback pozitiv și multe aplauze. ,,Pentru noi publicul e foarte important și ceea ce ne-a atras atenția la publicul din România e că ei chiar ascultă și până la urmă asta conteză”, ne-a spus Maxime, trombonistul trupei. ,, Noi cântăm PENTRU oameni și vrem ca ei să se miște cu noi, să danseze și să simtă muzica.”

***
Text scris de Cristina Arcaș, voluntar în Departamentul Comunicare
Foto: Adrian Bulboacă | FITS 2016

keyboard_arrow_up