FITS 2017: oVIDIus

Studenţii secţiei Păpuşi-Marionete a Facultăţii de Teatru a Academiei de Arte ale Spectacolului din Bratislava, Slovacia au pus în scenă spectacolul „oVIDIus”. Acesta a fost inspirat după viața poetului roman  Publius Ovidius Naso, cunoscut în română sub numele de Ovidiu. Datorită perfecțiunii formale a stilului, umorului fin și fanteziei creatoare a devenit unul dintre clasicii literaturii latine. Operele lui sunt pe placul înaltei societăți și printre protectori se afla însuși împăratul Augustus. După moartea lui Horațiu, devine cel mai cunoscut și apreciat poet din Roma.

Opera se raportează și la mitul celor patru epoci – epoca de aur (cea mai fericită etapă din viața omului, fără suferință și durere), epoca de argint (când omul începe să muncească), epoca de bronz (echitabilă, cu excepția nelegiuirilor) și epoca de fier (plină de durere, falsitate, violență și furie). De asemenea, muzica compusă de Michal Jurik și Filip Kriss a învăluit publicul într-o atmosferă puternică care îți crea o stare de liniște. Scenografia și costumele create de Eniko Bredova au avut totodată un rol crucial în completarea temei spectacolului astfel încât au creionat un orizont impresionant.

Spectacolul a surprins o multitudine de reacții ale spectatorilor, părerile fiind împărțite. Punctul comun al acestora s-a axat pe jocul de lumini, imagini si muzica spectacolului.

Articol scris de Iulia Iakob și Teodora Cazan, voluntari ai Festivalului de Teatru de la Sibiu, departamentul Comunicare și PR. 

*credit foto: Mihaela Marin

keyboard_arrow_up