FITS 2017: Tango la înălțime II

Încă din prima seară a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, compania argentiniană Brenda Angiel Aerial Dance Company a introdus publicul în lumea magică a tango-ului, care încalcă regulile gravitației.

Lumini stinse, muzică ritmică și dintr-o dată toată atenția a căzut pe 5 dansatori suspendați de un panou. Aceștia au dat dovadă de o sincronizare impecabilă, fiind parcă un tot unitar, deși fiecare era evidențiat printr-o altă culoare, respectiv roșu, galben, verde, albastru și violet. Momentele de grup au alternat în permanență cu momente solo sau de pereche, fiecare dintre ele cu povestea sa. Odată cu stingerea luminilor, cadrul s-a schimbat, în ochii publicului rămânând doar un singur dansator, prins cu o coardă de tavan, figura sa conturându-se printre lumini și fum. Cu fluiditate, artistul a survolat întreg spațiul, transmițând intensitatea emoțiilor sale.

Punctul culminant al reprezentației a fost chiar tangoul „la înălțime”, perechea surprinzând esența acestui dans, pasiunea și iubirea. Deși scena a oferit un spațiu larg, dansatorii au acaparat toate privirile spectatorilor prin mișcările lor. O altă secvență a surprins un triunghi amoros, acesta fiind tratat cu mult umor spre deliciul publicului. Pe parcursul reprezentației, spectatorii au fost inițiați în lumea tangoului prin ușurința cu care erau executați pașii de dans, atât pe sol, cât și în aer.  Spectacolul „Tango la înălțime II” a fost o combinație între artă și tehnologie, subliniind conexiunea puternică a omului modern cu inovațiile în materie de animație și proiecție.

Finalul a fost și el încărcat de emoție, întrucât cei 7 dansatori, alături de coregrafa Brenda Angiel și cei 3 trăgători au fost răsplătiți cu aplauze frenetice. Bucuria lor li se putea citi pe chipuri, dar s-a manifestat și prin dorința lor de a face un selfie cu sala care îi ovaționa.

Unicitatea spectacolului a fost apreciată de cei prezenți în sală, care au avut doar cuvinte de laudă la adresa prestației argentinienilor. „Perfect! Doar atât pot să spun: impresionant!”, a exclamat o spectatoare care a mărturisit că a asistat pentru prima oară la ceva de acest gen. De aceeași părere a fost și o tânără mamă, care a apreciat combinația între dans, muzică și culoare. Aceasta a ales spectacolul în funcție de descrierea acestuia, întrucât trebuia să fie unul potrivit și pentru copii. Eva (18 ani) și Francesca (studentă) au fost, de asemenea, impresionate, declarând că, deși au mai văzut spectacole de tango, acesta a fost ceva deosebit și unic prin abordare.

Compania argentiniană Brenda Angiel Aerial Dance Company reușește să creeze iluzia zborului, îmbinând dansul și acrobația. „Tango la înălțime II” este cu siguranță un spectacol care nu trebuie ratat.

Articol scris de Raluca Barbu și Oana Neagoe, voluntari ai Festivalului de Teatru de la Sibiu, în cadrul departamentului de Comunicare și PR.

*credit foto: Paul Băilă

keyboard_arrow_up