FITS 2017: Zâna, cerbii și tăietorul de lemne

O privire este mai mult decât suficientă pentru a te îndragosti de o persoană. De asemenea, iubirea reprezintă patima care ne forțează să facem gesturi necugetate, pe care ajungem sa le regretăm într-un final. Pentru noi, însă, nu asta contează cu adevărat, deoarece nimic nu se compară cu sentimentul respingerii de către cel sau cea iubită. Dorința de a avea un suflet care să ne completeze este atât de puternică uneori, încât recurgem la măsuri drastice.


Compania de teatru coreean “Art stage San” reușește să ilustreze perfect, într-un spectacol stradal inedit, sentimentele puternice care apar între un tăietor de lemne și o zână. Protagoniștii generează un conflict domestic în jurul căruia gravitează întreaga acțiune.

Totul începe cu tăietorul de lemne, o mare figurină de lemn, care, văzând zâna, se îndragostește. Dragostea neîmpărtășită îl determină să facă un gest necugetat: fură veșmintea cerească a zânei, pentru a o forța să rămână alături de el. Cerbii, trimișii acestuia, reprezentați de acrobați veseli, pe picioroange cu arcuri, pleacă în lung și-n lat să o caute pe minunata aleasă a inimii lui. Răscolind fiecare cotlon, slujitorii acestuia aleg diferite persone din public și le compară cu poza acesteia, moment care crează o atmosferă de basm, fiecare având ocazia să interacționeze cu artiștii. Feeria creeată umple inimile fiecăruia de bucurie.

Spectacolul “Zâna, cerbii și tăietorul de lemne” este transpunerea inedită a celor mai complexe sentimente într-o poveste aparent simplă, inspirată din folclorul coreean, care ne reamintește că iubirea ne poate transforma simultan în cea mai bună și cea mai rea versiune a noastră.

Articol scris de Adrian Iridon și Lorena-Beatrice Vărgatu-Dinică, voluntari ai Festivalului de Teatru de la Sibiu, în cadrul departamentului de Comunicare și PR.

*credit foto: Dragoș Dumitru

keyboard_arrow_up