Circul este o îmbinare între arta coregrafică și dramatică, dar nu una obișnuită, ci arta sufletului care conduce pe drumuri șerpuite, te face să simți cu adevărat că plutești, că nu faci parte de pe acest pământ. Mișcările corpului reprezintă pensula cu care  se conturează tabloul, iar fețele spectatorilor, pânza. La final, se poate observa, cu adevărat, opera care a prins viață.

Această armonie a fost pusă în scenă de Circa Contemporary Circus în cadrul reprezentației „Perfecțiunea imperfecțiunii” la Sala Thalia. Acest spectacol arată ce înseamnă cu adevărat încrederea și pasiunea prin legătura celor zece artiști. Ei îi amuțesc pe spectatori prin mișcările extravagante.

Trupa de artiști este, de fapt, o familie conectată prin iubire și solidaritate, reflectând viața trăită prin mișcări de circ contemporan. Acrobațiile periculoase au avut un mare impact asupra publicului, lăsându-i cu sufletul la gură și demonstrându-le munca și efortul depus.

Momentul culminant al spectacolului a fost atunci când Nathan Boyle a ținut cinci oameni pe umeri, dovedind putere fizică și curaj. De asemenea, ei evidențiază prin acrobațiile în aer, aspirația spre înalt și visele.

Scopul acestui spectacol a fost să ilustreze cât de perfectă poate fi natura umană, indiferent de defecte și vulnerabilitați. Cei zece actori transmit pura și sincera viață prin mișcările foarte riscante, flexibilitatea lor părând de-a dreptul inumană.

La sfârșitul spectacolului, am întâlnit un bărbat care mărturisește: „Nu aș putea încadra spectacolul în altceva decât pură artă. Este fascinant să vezi artiștii transmițând atâta energie pe tot parcusul spectacolului”. De asemenea, Alexandra spune: „ Nu pot să mă gândesc la un singur moment preferat, dar a fost de-a dreptul impresionant când un om a ținut alți cinci. A fost uimitor!

Articol scris de Vărgatu Lorena și Tomuța Ștefania, voluntari ai Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, în cadrul departamentului de Comunicare și PR

*credit foto: Maria Ștefănescu