Seria spectacolelor de dans continuă și în cea de-a șaptea zi a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu prin impresionanta reprezentație a companiei israeliene de dans, ”Kibbutz Contemporary Dance Company”. Încă de la înființarea sa din anul 1973 ”Kibbutz Contemporary Dance Company” se bucură de un succes nemărginit la nivel mondial. Coregraful Rami Be’er reușește și de acestă dată să încânte audiența printr-un spectacol inedit. Reprezentația ”Horses in the sky”(Caii cerului) se remarcă prin transmiterea unui nou limbaj inovativ al dansului.

Lumini lipsite de limpezime, muzică ritmică și dintr-o dată toată atenția a căzut pe grupul de dansatori israelieni, care păreau să invite publicul într-o călătorie spre necunoscut. Odată cu primele mișcări executate, scena s-a transformat într-un loc încărcat de mister. Acestă atmosferă mistică a fost intensificată și de trecerea subită de la un gen muzical la altul. Talentul fiecărui artist era evidențiat prin momente solo, cât și prin povestea construită împreună.  

De-a lungul reprezentației s-a putut observa alternanţa dintre mișcări, fiecare dintre acestea reușind să fie executate cu o precizie nemaiînlâlnită. Scena care dădea la început impresia unui loc prea mic pentru o coregrafie de o asemenea imensitate s-a transformat într-un loc propice pentru transmiterea povestirii. Reprezentația a atins apogeul odată cu înfățișarea alegorică a apocalipsei, figurile dansatorilor conturându-se printre lumini și fum. Momentele de haos au stagnat de fiecare dată prin intervenția celorlalți artiști care puneau în scenă o serie de coregrafii pline de culoare, transmițând audienței sentimente de fericire și bucurie.

Coregraful Rami Be’er alături de compania ”Kibbutz Contemporary Dance Company” reușeşte să impresioneze audiența printr-o combinație între visuri și apocalipsă, jocul de lumini, și îmbinarea dintre ritmurile specifice ebraice cât și ale muzicii ușoare. Cu o fluiditate greu de întâlnit artiștii au survolat întreg spațiul transmițând o varietate de sentimente publicului care i-a răsplătit cu aplauze frenetice.

 

Articol scris de Oana Neagoe, voluntară a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, în cadrul departamentului de Comunicare și PR

*credit foto: Adi Bulboacă