Chiar și acum, pe timp de pandemie, la Sibiu au venit artiști din toate colțurile lumii. Spania, Franța, Elveția, Marea Britanie, dar și din locuri mai exotice, precum Tahiti. Cu toții au trecut prin diferite procese de carantinare sau testare, numai ca să fie prezenți la FITS.

În vremurile astea mi se pare un efort extraordinar din partea unor artiști, care poate că ar fi avut alte angajamente mai aproape de casă. Îmi povestea cineva că unii vor fi nevoiți să facă test și să stea în carantină 14 zile după 2 reprezentații și câteva zile la Sibiu. Cu tot cu drumul și toate procedurile de la venire vor fi consumat mai bine de o lună cu totul, doar pentru acest festival.

Însă acest efort a venit la pachet și cu o super energie pe care am văzut-o la toți artiștii pe care i-am întâlnit la FITS. Cu toții super dornici să urce pe scenă, gata să dea totul pentru un public la fel de nerăbdător. Poate că unii artiști nu au cum să joace momentan în țările lor, probabil că nici nu au avut atât de multe ocazii să călătorească din festival în festival, așa cum făceau în verile trecute.

Alex Ciucă, hoinaru.ro – Citeşte tot articolul aici