FITS 2022: Voluntarii străini au ajuns deja la Sibiu!

An de an, la FITS vin şi voluntari din afara ţării! Programul de voluntariat al FITS susţinut de Alpha Bank este o oportunitate excelentă pentru cei care vor să se implice în cel mai amplu eveniment dedicat artelor spectacolului. Însă puţină lume ştie că o parte dintre aceşti voluntari sunt din afara României. Străini veniţi din toate colţurile lumii, la fel ca artiştii care urcă pe scenele Festivalului.

Prin EU JapanFest, peste 150 de voluntari japonezi au ajuns la FITS numai în ultimii 10 ani. Ei sunt coordonaţi de Mayumi Taniguchi, care a venit prima oară la Sibiu în 2010, s-a îndrăgostit de Festival şi de atunci revine la fiecare ediţie să dea o mână de ajutor în organizarea festivalului.

Această multi-culturalitate din echipa de organizare şi cea de voluntari contribuie la modul în care tinerii implicaţi în FITS îşi deschid orizonturile şi îşi dezvoltă abilităţile de comunicare.

La ediţia din acest an vor fi prezenţi voluntari din Japonia, Serbia, Turcia, Italia, Indonezia, Iran şi China! Unii dintre ei revin la FITS pentru a doua sau a treia oară. Pe parcursul Festivalului vom reveni cu poveştile lor aici, pe blog.

 

keyboard_arrow_up