FITS Talks 2023: Marius Chivu și Sebastian Marcovici

Pentru al doilea an la rând, scriitorul Marius Chivu este gazda conversațiilor FITS Talks. Emisiunile pot fi urmărite live, pe pagina de Facebook FITS, între 23 iunie și 2 iulie, în fiecare zi a festivalului. Toate înregistrările sunt disponibile și pe canalul nostru de YouTube.

Prima ediție l-a avut ca invitat pe Sebastian Marcovici, coordonatorul fotografilor FITS în ultimii 8 ani.

Redăm mai jos doar seria de întrebări și răspunsuri scurte de la finele acestei conversații. Restul dialogului, aici.

– Ai putea numi un fotograf român care nu este cunoscut îndeajuns?

Prima oară vreau să o menționez pe Mihaela Marin care a fost colega noastră în echipa foto dacă vine vorba de fotografi de teatru și de care ne este dor. În plus, unul dintre fotojurnaliștii din țară care merită amintiți este Andrei Pungovschi care este all time favourite-ul meu (n.r. preferatul meu din toate timpurile).

– Spune-ne o trupă de rock alternativ românească care îți place foarte mult.

N-am 😊 Evident că aș alege Alternosfera din foarte multe puncte de vedere. Este o trupă foarte serioasă cu care am lucrat pentru că știu procedeul din spatele ei și într-adevăr este trupa aia care în orice țară, pe orice continent ar fi, nu ne-ar face niciodată de râs.

– Zi-ne un festival de muzică în afară de Focus in the Park unde să mergem.

Focus in the Park😊 Nici nu trebuie să mă gândesc: Electric Castle.

– Un festival de altă artă unde ți-ar plăcea să fii sau să meargă oamenii.

Jazz in the Park

– Dacă ai avea șansa / resursele necesare, ce subiect sau eveniment ți-ar plăcea să fotografiezi din toată lumea?

Nu am și nici nu posed finanțele. Eu sunt foarte mulțumit cu ce am și cu ce fotografiez în momentul acesta, dar dacă aș avea posibilitatea să fotografiez altceva, cred că singurul highlight (n.r. punct important) ar fi un președinte al Americii. Dar pentru asta nu îți trebuie finanțe, trebuie doar să-ți vezi de treabă. Sunt foarte mulțumit cu ceea ce fac acum și toți banii din lume nu mi-ar schimba această traiectorie.

keyboard_arrow_up