Articol scris de Mara Dicoiu, voluntar în cadrul departamentului de comunicare FITS30

Julieta de astăzi nu mai este obligată de tatăl ei să se căsătorească, ci să-și continue studiile la ASE. Chiar dacă visează să joace în filme și seriale, ea este trezită la realitate de Sonia, actriță la bază care o atenționează de la început că din această meserie ,,va muri de foame”. În București nu contează dacă ești atrăgător sau talentat, cineva sigur va fi mai bun decât tine să-ți ,,fure” locul.

Nici din partea mamei, Marta, nu primește susținere, îndemnând-o să mai rămână încă un an în casa părintească în speranța că își va repara relația cu fiica ei. Mama este nostalgică dar în același timp disperată că își va pierde copilul inocent și naiv care se poate lăsa în orice moment pradă lumii crude și neiertătoare.

Totuși, Julieta își ia soarta în propriile mâini și decide să se înscrie la UNATC. Lipsa talentului în actorie nu o împiedică să-și înceapă o carieră în televiziune, locul ideal unde faima și superficialitatea dăinuiesc.

Fiind o fire foarte încăpățânată și libertină, aceasta se anturează în găști problematice unde se izbește de adolescenți teribiliști și inadaptați. În acest fel îl întâlnește pe Romeo de care se îndrăgostește ulterior și cu care își petrece nopțile în benzinăriile din vecinătate.

Cu ajutorul mamei, dar în special al Soniei, Julieta conștientizează că este pe cale să clacheze psihic și să-și rateze viața.
Cele trei actrițe Ioana Bugarin, Elvira Deatcu și Ruxandra Maniu interpretează magistral fiica, mama și femeia secolului al XXI-lea într-un cadru banal și tern.

Foto: Sebastian Marcovici