„Jocuri, vorbe, greieri…”, regia Silviu Purcărete, de 1 Decembrie la Paris și gratuit pe Scena Digitală

Unul dintre highlight-urile din #FITS30 ajunge la Théâtre de la Ville-Paris!

De 1 Decembrie, Constantin Chiriac și actorii TNRS joacă la Théâtre de la Ville-Paris. Spectacolul, cadou și pe Scena Digitală pentru publicul din România, Europa și întreaga lume

Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu (TNRS) va juca, de Ziua Națională a României, pe una dintre cele mai renumite scene ale Europei și ale lumii, la Paris, spectacolul „Jocuri, vorbe, greieri…”, în regia lui Silviu Purcărete, cu actorul Constantin Chiriac în rolul principal. Evenimentul este programat la Théâtre de la Ville-Paris, Espace Pierre Cardin, în 1 decembrie, la ora 19.00. Spectacolul va putea fi urmărit și online, pe Scena Digitală.

„Constantin Chiriac este custodele unui tezaur de poezie absolut uriaș, atât calitativ cât și cantitativ. Am fost mereu fermecat de această calitate a dânsului și de aici provine ideea de a împărtăși și publicului pe scenă ceva din farmecul acesta al lui mai puțin cunoscut. În general, despre domnul Chiriac sunt cunoscute energia, puterea, strălucirea viguroasă, dinamismul, și mai puțin latura misterioasă, de sensibilitate și fragilitate, pe care am considerat că merită să o celebrăm, în conjuncție cu talentul și entuziasmul colegilor actori pe care îi are alături de el”, a declarat Silviu Purcărete.

Spectacolul „Jocuri, vorbe, greieri…” va fi difuzat online, cu subtitrare în limbile franceză și engleză, pe www.scena-digitala.ro, fiind disponibil pentru vizionare începând din 1 decembrie, ora 20.00, până în data de 2 decembrie, ora 4.00.

Reprezentația pe care o vom susține la Paris, de Ziua Națională a României, se bucură de o primire extraordinară. Toate locurile sunt deja rezervate, fapt care ne bucură nespus. Datorită acestei cereri foarte mari, am decis să oferim spectacolul în mod gratuit pe scena-digitala.ro, timp de opt ore, pentru toți cei care nu au reușit să-și facă rezervare. În același timp, este cadoul nostru de Ziua Națională pentru publicul din Sibiu, din România și de pretutindeni. Ne bucurăm de dialog și colaborare extraordinare cu Ministerul Culturii din România, Institutul Cultural Român – București și Paris, Ministerul Afacerilor Externe din România, Ambasada României din Franța și Ambasada României la UNESCO Paris”, a declarat Constantin Chiriac, directorul general al TNRS și președintele Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu (FITS).

 

keyboard_arrow_up