FITS Talks 2024: Marius Chivu de vorbă cu Melania Medeleanu

FITS Talks, seria de conversații și interviuri relaxate, a căror gazdă este scriitorul Marius Chivu, continua și la această ediție a Festivalului. Astfel, pentru al treilea an consecutiv, și cu același partner, Vodafone, publicul poate asista LIVE la o serie de discuții interesante și antrenante despre festival cu unii dintre cei mai importanți invitați.

Ne și le puteți urmări, live, pe pagina de Facebook FITS, în fiecare zi, de la ora 13, și, ulterior, pe canalul nostru de YouTube.

Prima ediție a emisiunii din 2024 a avut doi invitați din echipa de organizare: Vicențiu Rahău, selecționer și coordonator al secțiunii Indoor din cadrul FITS, și Dan Bartha, selecționer și coordonator al secțiunii Outdoor din cadrul FITS.
Următoarea invitată a fost Melania Medeleanu, binecunoscută publicului din televiziune, dar și de la Asociațiile Magic sau de la Zi de BINE. Melania este în aceste zile la Sibiu pentru a se bucura de emoția și binele pe care festivalul le aduce pe străzile și în sălile din oraș.

De altfel, emoția și bucuria, dar și interesul pentru educație, sunt trăsături pe care Festivalul și activitatea invitatei le au în comun. Întrebată despre prieteni – tema din acest an a FITS este PRIETENIA – Melania a răspuns că sunt puțini, de numărat pe degetele de la o mână, ”nici măcar pe toate”, dar a subliniat că cei care sprijină proiectele pe care le face îi devin parteneri, iar asta nu e deloc mai puțin. ”Apreciez foarte tare parteneriatele, si știu că oricând am o problemă sau ceva de rezolvat, pot să sun și o să fie cineva acolo care o să răspundă. E o relație de altă natură, dar la fel de valoroasă”, a adăugat Melania Medeleanu.

La finele fiecărei conversații, Marius Chivu pregătește un chestionar inedit pentru invitații săi.  Iată răspunsurile Melaniei Medeleanu.

– Ai o carte preferată a copilăriei?
– Am Micul Prinț în 27 de limbi. De fiecare dată când prietenii mei merg într-o țară nouă, intră în librării și îmi iau cartea.

– E o carte pe care ai citi-o mai târziu și care ți-a deschis, așa, ochii asupra lumii?
– În ultima vreme îmi place să citesc beletristică și îmi place foarte tare [Fredrik]Backman.  Mi se pare că toate cărțile au și umor, dar și vorbesc despre cum e omul.

– Ultima carte cumpărată?
– Astăzi, încă o carte de Backman.

– În ce carte sau, daca preferi, film, ți-ar plăcea să trăiești pentru o vreme.
– Dragoste în vremea holerei. Mi-a plăcut faptul că există iubiri fără sfârșit.

– Dacă ai putea trimite o muzică în spațiu, să întâlnească alte civilizații, ce muzică ai trimite?
– Beth Hart. Și Surviving, piesa lui Kaz Hawkins.

– Ce actriță ți-ar plăcea să te joace într-un film despre viața ta?
– Maria Popistașu. O iubesc pe femeia asta!

– Care e viciul față de care ai putea avea înțelegere?
– Mi-e atât de frică de dependență, încât prefer să mă țin departe.

– E ceva ce ți-ai dori ca cei din jur să înțeleagă mai bine?
– Da. Puterea cuvintelor.

– Dacă ai avea o super putere, care dintre toate problemele lumii – doar una! – ai vrea s-o poți rezolva definitiv?
– Aș vrea să pot reda oamenilor încrederea. În ei, și în cei din jur.

keyboard_arrow_up