FITS Talks 2024: Marius Chivu de vorbă cu Marius Manole

FITS Talks, seria de conversații și interviuri relaxate, a căror gazdă este scriitorul Marius Chivu, continua și la această ediție a Festivalului. Astfel, pentru al treilea an consecutiv, și cu același partner, Vodafone, publicul poate asista LIVE la o serie de discuții interesante și antrenante despre festival cu unii dintre cei mai importanți invitați.
Ne și le puteți urmări, live, pe pagina de Facebook FITS, în fiecare zi, de la ora 13, și, ulterior, pe canalul nostru de YouTube.

Prima ediție a emisiunii din 2024 a avut doi invitați din echipa de organizare: Vicențiu Rahău, selecționer și coordonator al secțiunii Indoor din cadrul FITS, și Dan Bartha, selecționer și coordonator al secțiunii Outdoor din cadrul FITS. Următoarea invitată a fost Melania Medeleanu, iar apoi a venit rândul actorului Marius Manole să stea de vorbă cu gazda FITS Talks.

Redăm doar chestionarul de la finele conversației celor doi. Întreaga discuție se găsește aici și puteți afla lucruri inedite despre începuturile carierei de actor a invitatului, dar și multe alte informații despre viața și experiențe din teatru, inclusiv de la FITS.

– Care a fost cartea copilăriei?
– Jules Verne. Și a mai fost o carte despre doctorul Menghele, pe care, ca să scap de ea, că nu-mi iesea din cap, a trebuit s-o duc la bunica, la țară, și s-o ard. Și au mai fost, Cuore, inimă de copil, dar și Singur pe lume. Văleu, cât am plâns!

– E vreo carte care a avut un impact profund asupra ta?
– Nu cred. Citesc pe fugă, cât apuc. Și acum plimb o carte după mine, Puterea focului, despre ea este vorba. E o carte foarte frumoasă.

– Pentru un actor care dintre celelalte arte îi este mai de mare ajutor?
– Pentru mine, coregrafia și muzica. Și când reușesc să mă concentrez cât să citesc o carte mă bucur până la lacrimi.

– Nu ți s-a propus vreodată să iei parte la un spectacol cu mai multă mișcare, cu coregrafie.
– Nu în ultima vreme, că nu prea mai pot, nu mă lasă coloana. Dar am avut multe spectacole cu componentă de mișcare. Dar, uite, am un spectacol, Opera de trei parale, în care cânt.

– Ce muzică ai trimite în spațiu ca să întâlnească alte civilizații?
– Eu ascult multă muzică clasică, Schumann, Schubert, Mendelssohn. Aș mai trimite și niște muzică franțuzească, Jacques Brel.

– Dacă ar fi să se facă un film despre viața ta, ce actor ți-ar plăcea să te joace, sau ce regizor să-l facă?
– Afrim, că ar fi foarte cinic.

– Dacă ar fi să alegi un actor care să te vadă jucând, cine ar fi?
– Ian McKellen. Dar nici nu știu dacă aș avea curaj să joc în fața lui.

– Un regizor român în spectacolul căruia ai vrea să joci?
– Mai mulți. N-am jucat la domnul Bocsárdi, la Tompa Gabor, la Măjeri.

– Un spectacol de teatru în care ți-ar plăcea să trăiești?
– Îngropați-mă de după plintă.

– Dacă ai avea o superputere de a pune capăt unei singure probleme a lumii, doar una, care ar fi acea problemă?
– Discriminarea.

keyboard_arrow_up