FITS Talks 2024: Marius Chivu de vorbă cu Marian Râlea

FITS Talks, seria de conversații și interviuri relaxate, a căror gazdă este scriitorul Marius Chivu, continuă și la această ediție a Festivalului. Astfel, pentru al treilea an consecutiv, și cu același partner, Vodafone, publicul poate asista LIVE la o serie de discuții interesante și antrenante despre festival cu unii dintre cei mai importanți invitați.
Ne și le puteți urmări, live, pe pagina de Facebook FITS, în fiecare zi, de la ora 13, și, ulterior, pe canalul nostru de YouTube.

Prima ediție a emisiunii din 2024 a avut doi invitați din echipa de organizare: Vicențiu Rahău, selecționer și coordonator al secțiunii Indoor din cadrul FITS, și Dan Bartha, selecționer și coordonator al secțiunii Outdoor din cadrul FITS. Următoarea invitată a fost Melania Medeleanu, căreia i-a urmat actorul Marius Manole, iar apoi a venit rândul actorului Marian Râlea să stea de vorbă cu gazda FITS Talks.

Redăm doar chestionarul de la finele conversației celor doi. Întreaga discuție se găsește aici și puteți afla lucruri inedite despre începuturile carierei de actor a invitatului, rolurile din teatru și film, dar și multe altele.

– Care a fost cartea copilăriei dumneavoastră?
– Cireșarii. Eram cam prin clasa a cincea.
– O carte care v-a marcat?
Dulce ca mierea e glonțul patriei, de Petru Popescu. Era interzisă când am citit-o. Și pe urmă am citit Un veac de singurătate și Toamna patriarhului, care au fost majore pentru mine.
– În ce spectacol de teatru v-ar plăcea să trăiți pentru o vreme?
– Mie-mi place foarte mult Commedia dell’arte, îmi plac quid pro quo-urile și histrionismul pe care trebuie să-l ai ca să poți face commedia dell’arte. |n fond, cred c[ eu sunt un actor de comedie.
– Ce muzică ați trimite în spațiu, ca să întâlneacă alte civilizații?
– Marșul Radetzky.
– Ce actor v-ar plăcea să vă joace într-un film despre viața dumneavoastră?
– Hm… Da, orice actor care crede că teatrul este esențial.
– Ce actor v-ar plăcea să vă vadă jucând?
– Marin Moraru.
– Dacă ati avea puterile Magicianului, pe care dintre toate problemele omenirii v-ați dori s-o rezolvați?
– Cea mai mare problemă e când vezi un copil bolnav.
– Dar o superputere?
– Avem adevărate focare de ură, fără motiv. Această ură ar trebui cumva potolită.

keyboard_arrow_up