Crearea de Alianțe Strategice în Cadrul Burselor și rețelelor globale

Piața globală a artelor este pe cale să înregistreze o creștere semnificativă, de la 228,99 miliarde de dolari în prezent la 286,07 miliarde de dolari până în 2033. Această piață dinamică prosperă datorită alianțelor strategice între artiștii locali, piețele și rețelele globale, care stimulează inovația artistică, îmbunătățesc angajamentul publicului și asigură sustenabilitatea financiară.

Societatea Internațională pentru Artele Spectacolului (ISPA) reunește peste 500 de lideri în domeniul artelor spectacolului din peste 185 de orașe din întreaga lume. Membrii ISPA includ facilități, organizații de arte ale spectacolului, manageri de artiști, festivaluri, finanțatori, consultanți și alți profesioniști dedicați promovării artelor spectacolului.

În cadrul SIPAM, a avut loc o discuție panel despre Construirea alianțelor strategice între piețele Locale și rețelele globale, moderată de Octavian Saiu, cu participarea Aliciei Adams, Vicepreședinte al Programelor Internaționale și Dans la Centrul John F. Kennedy pentru Artele Spectacolului, și Anthony Sargent CBE, Consilier Artistic Internațional.

Participanți: 

  • Alicia Adams, Vicepreședinte pentru Programare Internațională și Dans la John F. Kennedy Center for the Performing Arts, Washington D.C., și Președinte al Consiliului de Administrație al ISPA, SUA.
  • Anthony Sargent CBE, consilier artistic internațional, Marea Britanie
  • Moderat de Octavian Saiu.

Alicia Adams a subliniat importanța misiunii, a muncii și a artei în vremuri turbulente. Ea a discutat despre rolul artei în aducerea oamenilor împreună și în aducerea frumuseții în lume. Alicia a evidențiat misiunea și viziunea ISPA de a întări artele spectacolului și de a promova aprecierea și recunoașterea importanței artelor pentru societate. Ea a menționat, de asemenea, cum ISPA acordă premii pentru excelență, subliniind Premiul Angel acordat lui Constantin Chiriac pentru contribuțiile sale semnificative.

Anthony Sargent CBE a discutat despre impactul pandemiei asupra organizațiilor mari și mici de arte ale spectacolului. El a subliniat cum pandemia a oferit oportunități pentru inovație și creativitate, mai ales pentru organizațiile mici care au fost mai agile și adaptabile. Anthony a evidențiat studiile sale care arată cum COVID-19 a fost un stimulent pentru explorarea de noi moduri de lucru și formarea de noi alianțe.

Remarci despre valorile culturale

Anthony Sargent a subliniat importanța valorilor culturale, comparându-le cu alte valori economice și sociale. El a discutat despre cum cultura și arta păstrează umanitatea și creativitatea în viețile noastre, fiind esențiale pentru dezvoltarea personală și societală. Anthony a menționat cum sistemul educațional finlandez păstrează creativitatea vie în copii, ducând la adulți creativi și inovatori.

Octavian Saiu a concluzionat subliniind importanța menținerii valorilor culturale pentru a preveni regresiunea în primitivism. El a evidențiat necesitatea educației culturale și a accesului la artă pentru toți, subliniind că fără cultură, societatea noastră riscă să piardă ceea ce ne face umani.

Discuția a evidențiat rolul esențial al valorilor culturale în societate, importanța păstrării creativității și a educației culturale, și cum aceste valori pot ajuta la prevenirea regresiunii în barbarie.

Discuțiile din cadrul conferinței dedicată panelului Crearea de alianțe strategice în versiune integrală în limba engleză AICI.

keyboard_arrow_up