FITS Talks 2024: Marius Chivu de vorbă cu Gigi Căciuleanu

FITS Talks, seria de conversații și interviuri relaxate, a căror gazdă este scriitorul Marius Chivu, continuă și la această ediție a Festivalului. Astfel, pentru al treilea an consecutiv, și cu același partner, Vodafone, publicul poate asista LIVE la o serie de discuții interesante și antrenante despre festival cu unii dintre cei mai importanți invitați.
Ne și le puteți urmări, live, pe pagina de Facebook FITS, în fiecare zi, de la ora 13, și, ulterior, pe canalul nostru de YouTube.

Prima ediție a emisiunii din 2024 a avut doi invitați din echipa de organizare: Vicențiu Rahău, selecționer și coordonator al secțiunii Indoor din cadrul FITS, și Dan Bartha, selecționer și coordonator al secțiunii Outdoor din cadrul FITS. Următoarea invitată a fost Melania Medeleanu, căreia i-au urmat actorii Marius Manole și Marian Râlea, regizorul Bobi Pricop, regizoarea și autoarea Chris Simion-Mercurian, iar apoi a venit rândul coregrafului Gigi Căciuleanu să stea de vorbă cu gazda FITS Talks.

Am avut parte de povești despre spațiu și timp și corp și… diacritice, cărți, amintiri și multe zâmbete, cărți, prietenie, o conversație relaxată între prieteni. Ca de obicei, redăm în scris doar chestionarul inedit de la finele dialogului, iar pentru restul acestuia vă urăm vizionare plăcută!

– Care a fost cartea copilăriei dumneavoastră?
– Toate pânzele sus! Am tot tras de ea, mi-a plăcut și m-a marcat.
– Prima carte pe care am ținut-o în mână a fost Anna Karenina.
– E vreo carte care v-a marcat într-un mod semnificativ?
– O poveste a lui Kafka, Procesul. Versurile lui Prévert.  Și Biblia, bineînțeles. Dar nu neapărat în sensul religios. Biblia cum ne-o citea bunica, așa, ca pe niște povești. Ah, da! Și Maestrul și Margarita.
– Un spectacol de teatru sau dans în care v-ar plăcea să trăiți pentru o vreme?
– Hamlet. Îi tot dau târcoale.
– Ce muzică ați trimite în spațiu ca să întâlnească alte civilizații?
– Mozart. Orice din Mozart.
– Ce artist din istorie v-ar plăcea să vină să vadă spectacolele dumneavoasatră.
– Da Vinci.
– Dacă ar fi să creați un spectacol inspirat de un personaj din istorie cine ar fi inspirația?
– Mai degrabă mi-ar plăcea să refac o lume a unui personaj, și ar fi vorba tot de Miriam Răducanu. Lumea nu o cunoaște. Miriam – Brâncuși, asta aș face.
– Dacă ați putea face oamenii să ințeleagă mai bine un lucru?
– Efectele homeopatiei. Dar nu ca medicină, ci doar să înțeleagă că un lucru mic poate avea efecte foarte mari.
– Dacă ați putea să puneți capăt uneia dintre problemele lumii, care ar fi aceea?
– Dacă aș putea, aș pune stavilă tâmpeniei.

 

keyboard_arrow_up